Zo kom je van je gespleten haarpunten af

Blog Zo kom je van je gespleten haarpunten af

Een bekend fenomeen als het gaat om je kapsel: gespleten haarpunten. Zonde om hiervoor elke keer naar de kapper te gaan. Voorkomen is beter dan genezen, toch? Er bestaan namelijk manieren om je haar in het vervolg niet meer te laten splijten. Lees hieronder welke manieren dat zijn.

Als je gespleten haarpunten hebt, is dat een teken dat je haar meer aandacht van je wil. Je haar wordt er bijvoorbeeld niet zo blij van als je veel hittebronnen gebruikt zoals de krultang of de föhn. Ook beschadigt je haar als je het vaak verft. 

1 Haarmaskers

Probeer minstens een keer per week een douchebeurt met een haarmasker in te plannen. Veel maskers zijn beschermend voor je haarpunten en daardoor blijft het langer mooi. Hierdoor wordt de kans op gespleten haarpunten een stuk kleiner.

2 Droog je haar niet met een handdoek

Stiekem doen we het allemaal en weten we dat het niet goed is voor onze manen. Een alternatief van de handdoek is een katoenen T-shirt. De vezels in de handdoek kunnen je haren namelijk beschadigen.

3 Geen elastiek met ijzer

Als je je haar vastmaakt met een elastiek met in het midden een stukje ijzer, kan het je haar beschadigen. Al helemaal als je het altijd op dezelfde manier draagt. Wissel dus af met kapsels: een vlecht, een knotje of een staart. Zo zorg je ervoor dat het elastiekje niet constant op dezelfde plek zit.

4 Geen shampoo in de onderkant

Shampoo is bedoeld voor je hoofdhuid en dus niet voor de uiteinden. Doordat je de shampoo uitspoelt, komt er ook genoeg shampoo terecht op de puntjes. Conditioner is juist het tegenovergestelde: die is juist bedoeld voor de punten, en niet voor de hoofdhuid. Ook is twee tot drie keer per week je haren uitwassen genoeg.

Recente berichten